Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Η πρώτη γνωριμία με το blog..

   Το project "Αποστολή στο διάστημα" της ομάδας "Planetarium" οργανώθηκε στα πλαίσια του μαθήματος "Το Μουσείο ως χώρος εκπαίδευσης στις Φυσικές Επιστήμες και την Τεχνολογία" της διδάσκουσας κυρίας Κατερίνας Πλακίτση, κατά την διάρκεια του έβδομου εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2012-2013 στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
   Κεντρική ιδέα για τη δημιουργία του project ήταν τα διαδικτυακά μουσεία και πλανητάρια που προσφέρουν την δυνατότητα εικονικής περιήγησης στους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, στο φεγγάρι καθώς και στους διάφορους αστερισμούς. Συγκεκριμένα επιλέχθηκαν 6 μουσεία που μεταξύ των άλλων συμπεριλαμβάνουν έκθεση διαφόρων οργάνων παρατήρησης του διαστήματος και εξοπλισμό  αστροναυτών. Κατά την εξέλιξη του project χρησιμοποιούνται βοηθητικά και συμπληρωματικά ορισμένα blog που διαπραγματεύονται το θέμα των πλανητών.
   Η εργασία δομείται σε τρία στάδια : πριν, κατά την διάρκεια και μετά την εικονική περιήγηση στα μουσεία. Το συγκεκριμένο project διαπραγματεύεται το θέμα του ηλιακού συστήματος και το προσεγγίζει διαθεματικά. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-6 ετών. Ο μέσος όρος των παιδιών που μπορεί να συμμετάσχει είναι 20  και το πρόγραμμα μπορεί να διαρκέσει 2 εβδομάδες.
Γκέσιου Γεωργία Α.Μ. 4559
Χατζηαθανασίου Ειρήνη Α.Μ. 4756

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου