Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Αστροναύτες εν δράση ..

Στη διάρκεια της αποστολής μας, προκύπτουν διάφορες απορίες, όπως τι είναι αστροναύτης, τι φοράνε οι αστροναύτες, πως ταξιδεύουμε στο διάστημα, πως παρατηρούμε το διάστημα ( βλέπε ιστόγραμμα), γι' αυτό το λόγο πραγματοποιούμε εικονικές επισκέψεις σε διαδικτυακά μουσεία- πλανητάρια.

  1. http://www.sciencetech.technomuses.ca/english/collection/surveying_instr.cfm και http://spaceplace.nasa.gov/gallery-technology/  Τα συγκεκριμένα μουσεία μας προσφέρουν τη δυνατότητα της απευθείας προβολής των εκθεμάτων του σχετικά με όργανα παρατήρησης του διαστήματος, με δορυφόρους, στολές αστροναυτών κ.α.
  2. http://www.esa.int/esaKIDSen/Spacecraft.html ( Ευρωπαϊκή Εταιρία Διαστήματος για παιδιά) Ένας ιστότοπος, που εκτός από το πληροφοριακό υλικό και τις φωτογραφίες. τα βίντεο και τα animation μας προσφέρει και τη δυνατότητα πολλών διαστημικών παιχνιδιών.
Κατά τη διάρκεια της περιήγησης μας στα διαδικτυακά μουσεία χωρίζουμε τα παιδιά σε τρεις ομάδες, αστροναύτες, δορυφόροι/τηλεσκόπια, διαστημόπλοια (η διαμόρφωση των ομάδων εξαρτάται πάντα και από τις ιδέες των παιδιών, για παράδειγμα θα μπορούσε να προκύψει και μια άλλη ομάδα οι εξωγήινοι) και κάθε ομάδα με τη βοήθεια της νηπιαγωγού ψάχνει πληροφορίες και ενημερώνεται για το θέμα της. Έπειτα κάθε ομάδα αναλαμβάνει μια κατασκευή ανάλογα με το θέμα της και στη συνέχεια το παρουσιάζουν στις υπόλοιπες ομάδες
  • Αστροναύτες: Μπουκάλια πλαστικά και λάστιχο για τις μπουκάλες οξυγόνου και χάρτινη σακούλα και ζελατίνα για το κράνος
  • Τηλεσκόπιο: Χάρτινη βάση του ρολού κουζίνας, διάφορα υλικά για διακόσμηση και και χρωματιστές ζελατίνες για τους φακούς
  • Πύραυλος: Από κανσόν χαρτί δημιουργούμε ένα κώνο τον ποίο κολλάμε στο χείλος ενός πλαστικού ποτηριού και τέσσερα ορθογώνια τρίγωνα που τα κολλάμε στη βάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου