Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2013

Αποστολή διάσωση

Ας ξεκινήσουμε μαθαίνοντας το ηλιακό μας σύστημα, για να μπορέσουμε να βρούμε τον πλανήτη όπου βρίσκεται ο Τζακ. Πραγματοποιούμε μία εικονική περιήγηση με την βοήθεια των διαδικτυακών μουσείων. Για την πραγματοποίηση αυτής της επίσκεψης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους παρακάτω ιστoτόπους :


  1. http://www.amnh.org/explore/ology/astronomy#http://www.amnh.org/ology/features/planetology/,  Το American Museum of Natural History- το διαδικτυακό παιδικό μουσείο αστρονομίας. το οποίο προσφέρει εκτός των άλλων πολλά παιχνίδια και εφαρμογές για το διάστημα.
  2.  http://www.sunaeon.com/#/solarsystem/, ένα διαδικτυακό project που μας επιτρέπει την εικονική περιήγηση στο ηλιακό μας σύστημα καθώς και την πρόσβαση στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και πληροφορίες των πλανητών.
  3. http://www.kindykids.gr/wp-content/uploads/2011/01/planites.pdf, Στο συγκεκριμένο blog οι πλανήτες μας συστήνονται..
Οι ιστοσελίδες 1, 2 είναι στην αγγλική γλώσσα, οπότε η νηπιαγωγός αναλαμβάνει το ρόλο του αφηγητή.
Στη συνέχεια ακολουθούν ορισμένες δραστηριότητες με σκοπό την ανατροφοδότηση όλων όσων που παρακολουθήσαμε στα διαδικτυακά μουσεία.

Φύλλο εργασίας "Βρίσκω τον σωστό πλανήτη" Πηγή Σύγχρονο Νηπιαγωγείο τεύχος 88 σελ. 52.
  • Φύλλο εργασίας . Βρίσκω το σωστό πλανήτη.
  • Δραστηριότητα . "Ας γίνουμε πλανήτες", Περιγραφή: Αφού φτιάχνουμε με τα παιδιά καρτελάκια με τα ονόματα των πλανητών, αναπαριστούμε με τα σώματά μας το ηλιακό μας σύστημα. Ανά 2  παιδιά θα σχηματίζεται ένας πλανήτης, εκτός του Ηλίου και του Δία που θα αποτελούνται από 3 παιδιά ο καθένας καθώς είναι και οι πιο μεγάλοι.  Στην μέση μπαίνει η ομάδα του Ηλίου και μετά γύρω του και οι υπόλοιπες. Με τη συνοδεία μουσικής οι ομάδες αρχίζουν να κινούνται σαν πλανήτες
  • Κατασκευή . Περιγραφή: Δίνουμε σε κάθε παιδί από ένα Α4 μαύρο κανσόν χαρτί και διάφορα υλικά, όπως κουμπιά, καπάκια, πλαστελίνες και τα καθένα ελεύθερα δημιουργεί το ηλιακό σύστημα. 
Τέλος ζητάμε από τα παιδιά να κάνουν υποθέσεις για τον πλανήτη που μπορεί να βρίσκεται ο Τζακ, υπενθυμίζοντάς τους τα στοιχεία που μας έδωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου