Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Ο πλανήτης βρέθηκε..


   Μετά την προετοιμασία των παιδιών με εξοπλισμό και όργανα παρατήρησης, υπενθυμίζουμε στα παιδιά το γράμμα του Τζακ και την βοήθεια που πρέπει να στείλουμε.
Με αφορμή το γράμμα και τα στοιχεία που τους παρείχε ο Τζακ τα παιδιά καταλήγουν πως  ο πλανήτης που βρίσκεται  είναι ο Άρης. Σε αυτό το σημείο  χρησιμοποιούμε την συγκεκριμένη ιστοσελίδα http://geogr.eduportal.gr/astronomy/troxies_planitwn/trox_plan6.htm όπου τα παιδιά βλέπουν από την Γη μέσω τηλεσκοπίου τον πλανήτη Άρη, την κίνηση του και την απόστασή του από την Γη καθώς περιστρέφεται. Μετά από αυτό τα παιδιά επιβεβαιώνονται  για τον πλανήτη . 
Δραστηριότητα: «αποστολή εξετελέσθη». Τα παιδιά  έχοντας συγκεντρώσει όλες τις  πληροφορίες, κατασκευάζουν την ταυτότητα του πλανήτη Άρη. Δημιουργούν την ταυτότητα του πλανήτη (με την βοήθεια της νηπιαγωγού) και κολλάνε εικόνες σχετικά με την θέση που βρίσκεται στο ηλιακό σύστημα, την όψη του, την επιφάνεια του, και οτιδήποτε άλλο θα φανεί χρήσιμο στον αστροναύτη. Ως έμπειροι εξερευνητές και αστροναύτες στέλνουν  αμέσως την ταυτότητα στον Τζακ για να γυρίσει ασφαλής στην Γη.
   Συμπληρωματικά μπορούμε να παρακολουθήσουμε μαζί με τα παιδιά την διαδικασία εκτόξευσης ενός διαστημοπλοίου με κατεύθυνση το φεγγάρι στο διαδικτυακό μουσείο John F. Kennedy Presidential Library and Museum http://wechoosethemoon.org/ . Μετά από αυτό μπορεί να ακολουθήσει ένα project για την σελήνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου